Search

Review lotiune de fata cu Hamamelis

by - sâmbătă, aprilie 11, 2015

Astazi vreau sa va fac cunostinta cu un nou brand, ale carui produse nu le-am incercat pana acum ceva timp. Este vorba despre Jacob Hooy. Despre produsele apartinand acestui brand am mai auzit, le-am mai vazut pe internet, dar nu le-am incercat niciodata...pana de curand :).

Povestea Jacob Hooy incepe in anul 1943, an in care s-a infiintat afacerea. Pasiunea fata de flori, fructe, plante, radacini si seminte, l-au ajutat pe tanarul Hooy sa cladeasca ceea ce avea sa devina unul dintre cele mai apreciate branduri olandeze. Dupa aproape 500 de ani, Jacob Hooy a devenit furnizor al Casei Regale Olandeze.

Jacob Hooy continua sa se dezvolte, produsele de calitate si respectul avut fata de traditie facand din Jacob Hooy un brand veteran care stie sa se adapteze la o piata moderna. In prezent produsele sunt distribuite in toate colturile Europei, dar si in Asia si sunt apreciate pentru calitatile lor.

Am avut si eu ocazia sa testez un produs Jacob Hooy si astazi va fi vedeta acestui articol :). Este vorba despre lotiunea de fata cu Hamamelis. Hamamelisul este un arbust raspandit in padurile din America de nord si Canada, foarte rezistent la temperaturi scazute. Extractul de hamamelis este utilizat de generatii intregi datorita proprietatilor sale calmante, purifiante si astringente.


Produsul vine ambalat intr-un bidonas de plastic, imi place cum arata iar ambalajul este calitativ. Imi place ca sticla e mai opaca iar lumina nu patrunde, astfel proprietatile produsului sunt bine protejate. Ma bucur totusi ca nu e 100% opaca pentru a vedea mereu cat produs mai este inauntru.

Produsul nu contine parabeni, uleiuri minerale sau coloranti.

Nu are parfum , insa are o aroma placuta specifica ingredientelor naturale din care este realizat.


Modalitatea de dozare e perfecta, insa la prima vedere mi s-a parut ca gaura prin care iasa produsul e cam mare si va curge prea mult. Insa e oarecum cilindrica, la interior fiind mai ingusta si doar la exterior lasa impresia ca e mare. Dozarea se face perfect, nu se risipeste produs la utilizare si nu se prelinge pe ambalaj.

Daca ar fi sa fac un top al lotiunilor tonice preferate, cu siguranta si aceasta ar ocupa un loc fruntas, pentru ca imi place mult si chiar am putut sa observ rezultate dupa o perioada de utilizare. Uneori am folosit-o de 2 ori pe zi, alteori doar seara. 
Cu o discheta demachianta imbibata in produs, tapotez usor pe toata fata si apoi o las sa intre in piele. Lotiunea tonica se absorbe foarte repede si dupa cateva secunde pot aplica deja crema de fata.

Intr-adevar tonifica pielea si datorita extractului de Hamamelis care are un efect purificator si astringent, ajuta la uscarea cosurilor si la vindecarea urmelor lasate de cosuri. Dupa cateva utilizari, am sesizat si o diminuare a sebumului, care acum nu mai este in exces ci este normal. Pe langa efectul atringent, este o lotiune tonica hidratanta, lasa tenul improspatat si cred ca e potrivita pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul foarte uscat.


Va las si lista de ingrediente in cazul in care sunteti interesate. Daca observati are in compozitie cetearyl alcohol si la inceput m-am speriat pentru ca tin acest ingredient departe de tenul meu. Insa dupa cateva cautari pe internet am aflat ca nu toate tipurile de alcohol sunt daunatoare, ba chiar pot fi benefice, cum e si in cazul de fata. 
Cosmetic  Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea ingredientului cetearyl alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen. 


Lotiunea de fata are un gramaj de 250 ml, expira in 12 luni de la deschidere, costa 66 lei si o gasiti pe site-ul rolplant.ro, mai exact aici.

Este un produs bun si foarte spornic. La prima vedere, pretul poate parea mare, insa avand un gramaj consistent nu se termina usor si va puteti bucura de acest produs cateva luni. Raportul calitate-pret-gramaj mi se pare unul foarte bun :).

Sunt curioasa daca ati incercat vreo lotiune tonica din gama Jacob Hooy, sau alt produs apartinand acestui brand :)
Va astept cu drag parerile :*

You May Also Like

0 Comments